En lille beretning fra vores formand…

Man er glad for natur når man sætter en storkerede op og kæmper for at forbedre den lokale natur. Men af og til kommer der nogle problemstillinger. Jeg har haft fornøjelsen af et par tårnfalke der har ynglet på ende gavlen af mit hus de sidste 6 år 45 meter fra storke reden. Det er blevet til mange unger. At kunne følge tårnfalke på tæt hold har været spændende især starten af juli hvor ungerne sad på kanten af kassen og kiggede ned på os. Når hannen aflevere en mus til hunnen nogle gange i luften og så deres velkendte skrig. Ringduerne fandt beskyttelse nær tårnfalke reden og det resulterede i 3 due reder omkring huset… men tårnfalke er meget aggressive og jager alt væk der kunne være trussel mod deres rede, selv fiskehejre får en tur af de skarpe klør.

Sidste år havde vi et par storke gående ved marken neden for reden, vi var ikke selv hjemme men fik fortalt at de gik der. På spørgsmålet om de har været i reden må jeg sige: det ved jeg ikke men jeg ved at tårnfalkene vil gå til angreb. Tårnfalkene har desuden brugt storkereden flittig som udsigts post.

Så nu er tiden kommet til at tårnfalkene må finde andet sted og forhåbentlig vil et storke par indfinde sig over de næste år hvor der gradvis bliver mere og mere storke natur her omkring Augustenborg.

Der er kommet meget mere afgræsning i området og især stære er der blevet flere af. De sidste par år har viben også været her et stykke tid med deres melodiske sang og akrobatiske flyve serie og jeg har haft mistænke om at tårnfalkene har været skyld i at der ikke har været viber i længere tid.

Så et farvel til tårnfalkene og forhåbentlig velkommen til viberne og måske et storke visit.

Foråret er nært hørte den første lærke i dag, og så den første vandsalamander i søen. Hold da ferie hvor man da glæder sig hvert år til det hele vågner!

SAM_0457 SAM_0458 SAM_0533

Comments are closed.