Afgræsningsgruppen

Opstarten af storkelauges afgræsningsgruppe.

Storkelauget kunne hurtig konstatere, at der var en del enge, især de meget fugtige, hvor maskinerne ikke kunne køre, der lå hen, med delvis eller slet ingen høslet eller afgræsning og groede til. Hvis disse arealer skal kunne bruges som føde område for storken, skal de enten slås eller afgræsses. Kødkvægsavlerne er ikke så interesseret i de små arealer og slet ikke hvis ikke betalingsrettighederne følger med, så der blev taget en beslutning om, at vi skulle selv i gang med at afgræsse de arealer.

Vi kontaktede nogle af de berørte lodejer, der havde engene, der ikke kunne dyrkes og en enkelt forpagter. Det hele gik op i en højere enhed og   de første arealer kunne laves om til afgræsset enge igen.  Afgræsningsgruppe tog arbejde handskerne på og ryddet til hegnslinje og arealerne hegnet ind. Der er de næste par år en større opgave med at rydde de større buske og træer.

Det ene stykke havde lagt uberørt hen så mange år, at det krævede en dispensation fra kommunen for igen at måtte græsses af.

Fejl køb og valg af anden kvæg race.

Vores første køb var to krydskvie af lidt forskellige race i foråret 2014. De to kvier vi købte var ikke specielt tamme, og da vi skulle afgræsse bynære arealer og gerne ville have en rolig selskabelig race, hvor børnene kunne tages med, blev vi hurtig enig om, at vi måtte søge efter en anden race.

Efter lidt søgen fandt vi en race, som opfyldte alle vores behov, både med deres sind og deres egenskab til afgræsning af naturarealer, deres robusthed og pelsen som gør at de kan gå ude hele året – nemlig kvæg af racen Galloway. (se om racen Galloways)

Det resultere i købet af Karen, Katja og Karla, 3 flotte unge kvier som ankom december 2014, de skulle alle sammen være med kalv, der i teorien kommer imellem april og juni.

Der gik kun ganske få uger, så havde vi dem håndtamme, og et stykke tid efter, kunne vi klappe dem under hoved og hals, når de fik en god bid. Så vi er ikke i tvivl om, at vi har valgt det rette kvæg, og glæder os fremadrette til at arbejde med denne kvæg race og følge engenes udvikling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Håndtamme kvier

Køb af tyr

Til april 2015 kommer vores nye investering nemlig en delvis hvid båndet tyr selvfølgelig også af racen Galloway, da vi ønsker at udvide vores besætning lidt. Med tiden kan vi så afgræsse flere arealer, og derved skabe føde biotopper for storken.

D. 11. april kom Klaus til vores strand eng

klaus
Klaus

Udvidelse af besætningen

I marts 2015, kom der 2 kvier mere til flokken. 2 galloway med bælte, Lise og Lotte

kvier22
G
alloway med bælte

Egne kalve

2. april 2015 fik Karla kalven Amanda

IMG_4967
Amanda

14. april fik Katja tyrekalven Anakin

IMG 2015-04-14 15.31.18
A
nakin

6. juni fik Karen kviekalven xxx

kviekalv
K
vie kalven

(Se billeder af dyrene)

Vi skriver om vores kvæg på hjemmesiden og de kan følges under fanen seneste nyt.

Comments are closed.